Project Details

LOCATION

Clancy Court, Battersea

SITE

Small 5m x 5m concrete “yard”

BRIEF

To create an outdoor room for a young professional with a low maintenance, contemporary feel for entertaining and relaxation.

Challenge: Large drop to ground level from sitting room, ugly boundary walls, small and uninspiring.

CLIENT MUST-HAVES

Comfy integrated bench seating, firepit, outdoor cooking, lighting, low maintenance. Cohesive style.

DESIGN RESPONSE

Pallet of whites/greys in Farrow and Ball paints to match internal style

Built in day bed seating and raised bed

Feature Olive tree as central focal point when viewed from house

Bespoke outdoor cushions

Integrated Green Egg kitchen area with vertical tiling and side board

LPG gas firepit with coffee table lid

Artificial grass, composite deck and porcelain tiling